Πρόσφατα άρθρα

Τα προβλήματα μέσα σε μία σχέση ή ένα γάμο είναι ποικίλα και αναπόφευκτα σε βάθος χρόνου.

Ο κατάλληλος χειρισμός των δυσκολιών, έγκειται στη διάθεση, την προθυμία, τη σωστή επικοινωνία και τα κίνητρα και των δύο μελών, να συνεχίσουν την σχέση αυτή.

 

Η απόφαση αν θα τελειώσει μία ερωτική σχέση ή όχι, είναι ευθύνη και δικαίωμα δύο ενήλικων ατόμων.
Αν οι γονείς πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει μία καλή και ειλικρινή συναισθηματική σχέση ανάμεσα τους, τότε είναι θεμιτό να προσπαθήσουν για να βελτιώσουν το γάμο τους.

 

 

Αν θα έχουν μία παγωμένη και τυπική συνύπαρξη χάριν των παιδιών τους, δίχως τα συστατικά που περιέχει μία ουσιαστική σχέση, τότε υποπίπτουν σε παγίδα.

 

Ποτέ δεν πρέπει να υπάρχει η ενδιάμεση σκέψη «τι θα ήταν καλύτερο για χάρη των παιδιών».

Το καλύτερο για τα παιδιά είναι οι καλοί γονείς.

Το αδιέξοδο ή μη, είναι ζήτημα, που πρέπει να επιλυθεί μεταξύ του ζευγαριού.

Οι γονείς χρειάζεται να είναι ευτυχισμένοι και να έχουν μία ισορροπημένη ζωή, είτε μέσα στον ήδη υπάρχοντα γάμο, είτε εκτός. Απαραίτητη προυπόθεση για αυτό όμως, είναι η ειλικρινεία και η επικοινωνία τόσο με τον ίδιο τους τον εαυτό τους και τον σύντροφο τους, όσο και με τα ίδια τους τα παιδιά.

Τότε θα αποτελούν ως γονείς και ως άνθρωποι, καλό παράδειγμα μίμησης για τα παιδιά τους.

Τα παιδιά αντιλαμβάνονται όλες τις συναισθηματικές αλλαγές στο περιβάλλον τους, ακόμα και αυτές που δεν ειπώθηκαν με λόγια. Καταλαβαίνουν περισσότερα από τους ενήλικες, οπότε μην προσπαθήσετε να κρυφτείτε από τα παιδιά. Έχουν υπερευαίσθητες κεραίες, κυρίως τα όσα αφορούν στους γονείς τους. Άλλωστε οι γονείς είναι οι πολυτιμότεροι άνθρωποι για αυτά. Αν είστε εσείς ήρεμοι, θα είναι και τα παιδιά. Αν δεν είστε, δεν θα είναι ούτε αυτά.

Η ξεγνοιασιά και τα ανέμελα χρόνια είναι ανεκτίμητα για τα παιδιά. Ποτέ μην μετατοπίζεις τα βάρη ενήλικων ευθυνών σε αυτά. Δεν έχουν ούτε την λογική, αλλά ούτε την ωριμότητα για να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις μόνα τους.

Προστατέψτε την αθωότητα των παιδιών στα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Προσφέρετε τους ό, τι καλύτερο από τον ψυχικό σας κόσμο.