Πρόσφατα άρθρα

viografikoΗ Μαρία Ροδίτη είναι Ψυχολόγος, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου με αριθμό 24/11140 .Έχει τετραετή μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Γνωστική- Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία της ΕΕΕΣ και είναι πιστοποιημένος μέλος της Ελληνικής Εταιρείας ΓΣΘ με Α.Μ. Πιστοποίησης CBT14-058.

Στην επαγγελματική εκπαίδευση της περιλαμβάνεται η Εξειδίκευση μεταπτυχιακού επιπέδου στις «Διαταραχές άγχους στα παιδιά και εφήβους»  και στην «Άνοια και Τρίτη ηλικία». Έχει παρακολούθησει μονοετή σεμινάρια όσον αφορά στις ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων και συναισθηματικής αγωγής και στη Συστημική Ψυχοθεραπεία. Έχει εκπαιδευτεί στην νευροψυχολογική εκτίμηση της άνοιας,  των μαθησιακών δυσκολιών και δυσλεξίας.

Έκανε την πρακτική της άσκηση  στη Νευρολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως Ψυχολόγος στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών  Θεσσαλονίκης. Παρείχε εθελοντική εργασία για 2,5 χρόνια στο Παιδοψυχιατρικό τμήμα του Ιπποκράτειου Γ.Ν.Θ., για ένα χρόνο στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών καθώς και στην κατ’ οίκον θεραπευτική αντιμετώπιση παιδιών με Αυτισμό.

Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης και επαγγελματικής εξέλιξης της έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων, σεμιναρίων, διαλέξεων και εργαστηρίων.

Ειναι ιδιώτης Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια στο προσωπικό  της γραφείο στην Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, είναι επιστημονικός συνεργάτης με κέντρα που ασχολούνται με παιδιά και συνεργάτης του babyspace.gr, ενώ αρθρογραφεί στον ημερήσιο και περιοδικό ηλεκτρονικό τύπο.

 

 

tree2